Werkwijze

Werkwijze houtrot behandelen

Onze werkwijze om houtrot behandelen of schade aan het hout repareren, begint bij een bezoek voor een grondige inspectie. Tijdens de inspectie zullen we de omvang van de houtaantasting door schade of houtrot in kaart brengen. Hout Repair is specialist in houtrot inspectie en het behandelen daarvan. Daarnaast geven wij een schatting van de duur en de houtrot reparatie kosten. Zo heeft u snel een helder beeld wat er nodig is om het beschadigde hout of houtrot te herstellen.

De voordelen van houtreparatie zijn:

Z

Kostenbesparend

Repareren is aanzienlijk goedkoper dan volledig vervangen.
Z

Minder overlast

Reparatie veroorzaakt veel minder hinder en ongemak.
Z

Behoud van interieurafwerking

Bij reparatie is de kans op beschadiging van binnenafwerklingen zoals stucwerk, tegelwerk, behang, schilderwerk, enzovoorts vrijwel nihil.
Z

Milieuvriendelijk

Door te kiezen voor houtreparatie draag je bij aan het milieu, doordat gezond hout niet onnodig wordt weggegooid. Wij maken gebruik KOMO gecertificeerde 2-componenten epoxy en een goede houtrot impregneer.
Z

Houtrot impregneer

Hout Repair gebruikt houtrot impregneer op basis van 2-componenten epoxy. Deze is duurzaam en heeft uitstekende hechting en dringt diep in het hout door.
Interesse in de diensten of advies nodig van Hout Repair?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze werkwijze

Inventarisatie

Heb je schade aan hout of houtrot gevonden? Neem dan contact met ons op. Wij komen spoedig bij je langs om het hout te inspecteren.

Aanpak bepalen

Na een grondige inspectie adviseren wij wat het beste is om het houtrot of hout te herstellen. Daarbij is de keuze voor deelvervanging of houtrotreparatie van belang. Wij werken met hoogwaardige producten van Renovaid.

Offerte

Na je akkoord op onze offerte plannen wij de herstelwerkzaamheden in.

Voorbereiding

De werkzaamheden starten door de schade aan het hout of houtrot volledig te verwijderen. Hierna wordt het goede hout behandeld en voorbereid voor het herstel.

Reparatie

Bij houtrot verwijderen wij het aangetaste hout en vervangen dit voor nieuw hout of vullen dit met een 2 componenten epoxy. Bij schade aan hout verwijderen wij de schade en repareren dit met nieuw hout of een epoxy. Het gerepareerde deel leveren wij af in grondverf en indien gewenst kunnen wij ook aflakken in de gewenste kleur.
Klein of groot, wij maken ons werk netjes af. Bij houtrot is herstel vaak nog mogelijk. Ook als het hout geheel vervangen moet worden is uw kozijn, deur, luik, dakkapel of goot bij ons in goede handen.

Wij herstellen houtrot op

2 manieren

1.

Herstel waarbij we na het uitfrezen van het houtrot het gat impregneren en opvullen met een 2 componenten epoxy.

2.

Deelvervanging, waarbij we een deel van het kozijn verwijderen en dit vervangen door nieuw hout.

Hout Repair maakt gebruik van

Renovaid houtrenovatiesystemen

Renovaid is KOMO gecertificeerd.
Renovaid heeft jarenlange ervaring en expertise en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en applicatie van preventieve, curatieve en duurzame houtreparatie- en houtrenovatiesystemen voor het behoud en beheer van houtwerktoepassingen, kozijnwerken, timmer- en gevelelementen.

Renovaid levert houtrenovatieproducten en onderhoudsconcepten die in een verouderde woning- en projectmarkt voorzien in kosteneffectief beheer en duurzaam behoud van vastgoed.

Renovaid biedt aanvullende opleidingen voor bouwprofessionals die zich willen specialiseren in houtrotreparaties. Binnen Hout Repair werken professionals die zijn opgeleid tot gecertificeerd Renovaid houtrotrenovatiesysteem professional. Dat betekent dat je een gecertificeerd vakman in huis haalt die aan de hand van een theoretisch en praktisch examen heeft bewezen op het hoogst mogelijke niveau houtrot-reparaties te kunnen uitvoeren.

Last van beginnend of acuut houtrot? Contact ons voor een

Houtrot inspectie!

Chat openen
Hulp nodig?
WhatsApp met Hout Repair
Hallo,
Kunnen we je helpen?